top of page

Acıbadem Yüzme Kursu

Acıbadem Yüzme Kursu, Ataşehir Yüzme Kulübü’nün alt kuruluşlarından biri olarak eğitim faaliyetlerini sürdürüyor. Kulüp, tüm sporculara spor disiplini aşılamayı ve sporu bir yaşam biçimi haline getirmeyi hedefliyor. Acıbadem Yüzme Kulübü, her yaştan insana yüzmeyi öğretmeyi hedefliyor. Kulüp yüzme sporunun daha geniş kitlelere ulaşmasını misyon ediniyor. Her yaşa ve her seviyeye uygun kurslar ile yüzme sporunu sevdirmeyi hedefliyor. Kulüp küçük yaşlardan itibaren yüzme sporunun sevdirilmesi hedefiyle; Türkiye’de elit sporcular yetiştirmeyi amaç ediniyor.

Kulüp, Acıbadem Yüzme Havuzu bünyesinde hem çocuklara hem de yetişkinlere eğitim veriyor. Kulüp Acıbadem Yüzme Havuzu için tüm yaş gruplarında karma eğitim veriyor. Yüzme eğitimleri grup kursları ve özel yüzme kursu seçenekleriyle sunuluyor. Kurs grupları en fazla 6 kişiden oluşuyor. Küçük yaş gruplarında kurs grupları oluşturulurken yaş ve yüzme seviyesine bakılıyor. Ancak yetişkinlerde yaşa bakılmaksızın seviyelere göre gruplar oluşturuluyor. Peki; Acıbadem Yüzme Kulübü, hangi kurs programlarını sunuyor?

Acıbadem Yüzme Kursu Bünyesinde Hangi Kurs Programları Sunuluyor?

Kulüp, Anadolu Yakasında farklı havuzlarda eğitim veriyor. Çocuklar ve yetişkinlere yönelik farklı kurs seçenekleri sunuyor. Kulübün sunduğu kurs seçeneklerini şu şekilde sıralamak mümkün olabiliyor;

· 3 – 5 Yaş Yüzme Kursu

· Çocuk Yüzme Kursu

· Yetişkin Yüzme Kursu

· Özel Yüzme Dersi

Her kurs seçeneği farklı yaş gruplarına ve farklı seviyelere hitap ediyor. Özel yüzme dersi tüm yaş grupları için bir seçenek olarak değerlendirilebiliyor. Grup derslerine katılmak istemeyen kursiyerler özel ders seçeneğini değerlendirebiliyor. Her kurs programında kursiyerlere aylık en az 8 saatlik dersler sunuluyor. Özel ders seçeneğinde kurs takvimi kursiyerlere özel olarak belirleniyor. Kursiyerler bu kapsamda farklı kurs paketlerini tercih edebiliyorlar.

Acıbadem Yüzme Kursu: Çocuk ve Yetişkin Yüzme Kursları Acıbadem Yüzme Kulübü’nde sunulan kurs programlarından ilki 3 – 5 Yaş Yüzme Kursu oluyor. Bu yaş grubu için öncelikli hedef kursiyerlere suyu sevdirmek ve su hissiyatını kazandırmak oluyor. Çocukların derslerden keyif almasına odaklanılıyor. Aynı zamanda çocuklara esneklik kazandırmak, motor becerilerini geliştirmek, özgüven aşılamak programın hedefleri arasında yer alıyor. Çocukların suyun üzerinde durabilmesi ve doğru teknikte bir yüzme alt yapısı oluşturulmasına odaklanılıyor. Kas ve iskelet sisteminin sağlıklı gelişmesi kurs programının artıları arasında yer alıyor.

Çocuk Yüzme Kursu, kulüp tarafından sunulan bir diğer kurs seçeneği oluyor. Kurs programı, 5 – 13 yaş arasında çocukların katılımını hedefliyor. Acıbadem Yüzme Kursu çocuk yüzme grupları kendi içinde alt gruplara ayrılıyor. Çünkü bu yaş grubunda kimi çocuklar yüzme öğrenmek kimileri ise tekniklerini geliştirmek amacıyla kursa katılıyor. Yüzme bilmeyenler için suya adaptasyon, su üzerinde durma, nefes kontrolü, ayak vuruşları gibi konular üzerinde duruluyor. Yüzme bilenler ise farklı yüzme tekniklerinde koordinasyon, atlama – çıkış – dönüş çalışmalarına odaklanıyorlar. Bazı çocuklar ise performans gruplarına geçiş amacıyla kurslara katılım gösteriyorlar.

Yetişkin Yüzme Kursu grupları da tıpkı çocuk yüzme kurslarında olduğu gibi alt gruplara ayrılıyor. Yüzme bilen ve bilmeyen yetişkinler farklı eğitimlere tabi tutuluyor. Yetişkin yüzme kurslarında 14 yaş ve üzeri kursiyerlere yer veriliyor. Yetişkinler eğitim almadan serbest yüzme, fizyoterapi amaçlı yüzme gibi farklı seçenekleri değerlendirebiliyor. Lisanslı sporcu olmak ve master yüzme gruplarında yer almak amacıyla kurslara katılım da mümkün olabiliyor.

Acıbadem yüzme kursu hakkında daha detaylı bilgi için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Kulübümüz tarafından sunulan fırsatlardan yararlanmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Kurs kayıtları için bizi arayabilir, kulübümüzü ziyaret edebilirsiniz. Kulübümüz hakkındaki güncel gelişmelerden haberdar olmak için sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

bottom of page